Shetlandstal De Star - Stable

 

De merriestam van de Star-Stable is gebouwd op twee merries uit de bekende Stal De Veldhoeve van P. de Wit in Onnen.

 

Zolana van de Veldhoeve, een eerste premie Kroonmerrie, dochter van  Piadora vd Veldhoeve * Rivaldo van de Viersprong,  heeft ons meerdere veulens gebracht en is Kroonmerrie geworden. Helaas is Zolana overleden, haar dochter Garmolynn van de Star Stable (Xavier vd Pas) zorgt  hopelijk voor de voorzetting in deze lijn. Garmolynn heeft  alle jeugdpremies en tweemaal een eerste premie gekregen. Als ze twee veulens heeft gehad is ze Kroon. Ze  is gedekt door Floris van de Johanneshoeve.

 

Zindy van de Veldhoeve, een eerste premie Kroonmerrie, dochter van  Justify van de Veldhoeve * Rivaldo van de Viersprong, heeft ons ook meerdere veulens gebracht en is ook Kroonmerrie. Zindy is verkocht en haar dochter Esprit van de Star Stable (Xavier vd Pas) zet haar lijn voort en is samen met  Garmolynn  de basis van de Star Stable. Esprit is inmiddels Kroon met twee eerste premies.

Esprit heeft inmiddels twee dochters:Ilana van de Star Stable (Caz v stal Nieuwemoed)  en Kiss van de Star Stable (Caz van Stal Nieuwemoed). Beiden zijn als veulen geprimeerd.  Ilana ('15)  is inmiddels verkocht en Kiss ('16) heeft dit jaar haar twenterpremie gekregen en heeft een plekje gevonden in de stal "Eelwerd Hoeve , van de familie Oudman.

Bilana van de Noord, een eerste premie Kroonmerrie, dochter van Rilana vd Noord * Fortissimo vd RŲmer,  werd door De Star Stable als veulen aangekocht van G.J. vd Bovenkamp uit Maasbommel. Bilana heeft ons 1 veulen gebracht en een middenmaat kampioensschap (2010). Ze was de eerste pony waar we mee naar de nationale keuring in  Lunteren mochten.  Bilana is later verkocht en heeft inmiddels nog een veulen gehad bij haar nieuwe eigenaar en is Kroonmerrie geworden. We hebben geen nakomelingen van haar meer in onze stal. We blijven haar prestaties volgen. Zo is ze in 2016 kampioen middenmaat geworden met een eerste premie op de premiekeuring in MariŽnheem. (Fokvereniging West-Overijsel en Flevoland)